Bent u benieuwd hoe het zit met het downloaden van apps zonder of juist met een creditcard? We gaan er in dit geval vanuit dat u apps wilt bestellen uit de App Store. Deze store zit echt boordevol met handige apps. Sommige daarvan kan u gratis gebruiken en weer aan andere zijn kosten verbonden. Deze moet u in de App Store betalen. Betalen met creditcard kan met o.a. Via, American Express, Mastercard. Maar u kunt ook uw iTunes Gift Card gebruiken als u die heeft.

Apps zonder creditcard downloaden: Hoe dan?

Heeft u geen creditcard? Dan zijn er toch volop mogelijkheden om toch aan apps te komen uit de App Store. We leggen u hieronder uit hoe u het beste apps zonder creditcard kunt downloaden. Dit kan op 3 verschillende manieren of beter gezegd: 3 soorten accounts waarmee u applicaties kunt downloaden vanuit de App Store.

3 manieren

1. Een account aanmaken zonder een betalingsmogelijkheid is een manier om toch apps te kunnen downloaden. Let op: Daarmee is het alleen mogelijk om gratis apps naar uw iPhone of iPad te downloaden.

2. Met een creditcardaccount kunt u ook gewoon apps die gratis zijn downloaden.

3. Door een ‘Click And Buy Account’ aan te maken. Ook met dit account geldt dat u er gratis apps en applicaties waarvoor u moet betalen mee kunt bestellen.

1. Hoe account zonder betaalmogelijkheid aanmaken?

Het aanmaken van een dergelijk account is eenvoudiger dan u denkt. U heeft alleen een Apple ID nodig (uiteraard). U gaat naar de iTunes Store en klikt vervolgens in het menu op ‘App Store’. Vervolgens kiest u voor een willekeurige gratis app. Log in of maak een Apple ID aan. Er wordt vervolgens gevraagd voor een betaalmethode te kiezen. Kies dan voor ‘geen’. U bent wel verplicht om de andere informatiegegevens in te vullen. U ontvangt een e-mail met een link. Klik op deze link zodat u het account bevestigd. U kunt nu gratis apps downloaden. Als u later van plan bent om betaalde applicaties te downloaden, dan kan u altijd nog een creditcard account aanvragen.

2. Met een creditcard apps downloaden

U kunt, als u wel een creditcard heeft, een creditcard account aanmaken. Daarvoor volgt u de bovenstaande stappen. Bij de optie ‘betaalmethode kiezen’ vult u uw creditcardnummer in. U kunt vervolgens zowel gratis als betaalde applicaties bestellen.

3. De derde mogelijkheid: Apps met Click And Buy Account

Zonder creditcard is het wél mogelijk om apps te kopen in de Apple Store. Betaal via iDeal of automatische incasso door een Click And Buy Account aan te maken. Ook ditmaal geldt weer dat u de bovenstaande stappen kunt volgen. Maar dan kiest u in dit geval vanaf het begin voor een Click And Buy Account.