Er is natuurlijk al heel wat geschreven over de creditcard verzekering. Maar naar onze mening kan er niet genoeg over geschreven worden. Want deze verzekering is een heel wezenlijk onderdeel van de creditcard.

Automatisch verzekering bij uw creditcard

In veel gevallen ontvangt u gratis een verzekering bij uw creditcard. Daar hoeft u verder niets voor te doen. Een dergelijke verzekering kan allerlei voordelen bieden. Zo zijn bijvoorbeeld al uw aankopen verzekerd. Het komt erop neer dat hetgeen wat u koopt, standaard verzekerd is indien u de betaling daarvoor met uw creditcard doet. Bij de meeste kredietkaart aanbieders zijn producten die u koopt maximaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Als u creditcards vergelijkt, dan is het belangrijk om te controleren of de aanbieders een gratis aankoopverzekering bieden. Zorg ervoor dat u vooral al uw online aankopen betaalt met een creditcard. Alleen dan bent u verzekerd. Dat is niet het geval met bijvoorbeeld bankbetalingen of contante betalingen. Bij sommige aanbieders zijn uw aankopen zelfs een jaar verzekerd!

Verzekerd tegen beschadigingen

Als u onlangs een product heeft gekocht en de betaling heeft u met uw creditcard gedaan en na ontvangst blijkt dat het beschadigd beschadigt is, dan raden we u aan om even contact op te nemen met ICS. Zij sturen een schadeformulier toe waarna u deze vervolgens invult en retour stuurt, voorzien met de bon van het gekochte product. Zij bekijken uw schadeclaim en keren mogelijk een schadebedrag uit. Als dat niet het geval is, dan krijgt u mogelijk geld terug bij de verzekeraar van uw inboedelverzekering. Bij ICS geldt overigens altijd een eigen risico. Deze bedraagt tussen de €25 en €50. Dit kan per aanbieder verschillen.

Verzekerd bij diefstal

Heeft u iets gekocht met een creditcard en is het product vervolgens gestolen tijdens de verzending? Doe dan aangifte bij de politie en neem contact op met de ICS. Zij informeren u over de vervolgstappen die u moet ondernemen.

Verzekerd bij verlies

Bent u een product kwijtgeraakt? Ook in dat geval neemt u weer contact op met de ICS. Waarschijnlijk kunnen zij het product voor u vervangen. U ontvangt een geldbedrag op uw rekening waarmee u vervolgens een soortgelijk product kunt aanschaffen.