Een kredietkaart is niet alleen een zeer handig betaalmiddel, maar u heeft hiermee ook de mogelijkheid om al uw uitgaven goed in kaart te brengen. U behoud hiermee dus eenvoudig overzicht. Het wordt pas echt lastig om een goede administratie bij te houden als u ook met contant geld betalingen doet. Als u in het vervolg al uw betalingen met een bankpas en kredietkaart doet, dan heeft u maandelijks een duidelijk overzicht. De bank en creditcard aanbieder doen al het werk voor u.

Eens per maand worden alle transacties in rekening gebracht

Elke maand worden de transacties voor u door de kredietkaartaanbieder in rekening gebracht. Deze worden afgesloten op een vaste datum. U kunt dit niet wijzigen. De datum verschilt overigens per bank. Als de transacties op het eind van de maand afgesloten zijn, dan ontvangt u van uw bank of van Atos Wordline een overzicht met daarop duidelijk alle transacties vermeld. U vindt vanwege uw eigen veiligheid niet uw gehele kredietkaartnummer op de uitgavenstaat terug. Een paar cijfers vervangt men door een X. U kan overigens ook een kopietje aanvragen van uw uitgavenstaat. U kunt het origineel bewaren voor uw eigen administratie en een kopie voor bijvoorbeeld uw bedrijf.

Hoe kopie aanvragen?

U kunt online een formulier invullen (waarschijnlijk bij uw kredietkaartaanbieder) om een kopie van uw uitgavenstaat te ontvangen. Als de uitgavenstaat door Atos Wordline wordt verzorgt, dan kan u dat bij hen aanvragen.

Transacties tot in detail bekijken

Uw uitgavenstaat wordt zeer volledig geleverd. Zo kan u al uw verrichtingen tot in detail bekijken en zo nodig betwisten. Van iedere transactie kunt u de details opvragen. Zo kan u achterhalen rond welke tijd een transactie is gedaan en waar (het verkooppunt). Ook de naam van de winkelier is te achterhalen.

Kan ik de elektronische uitgavenstaat elektrisch ontvangen?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om uw uitgavenstaat in elektrische vorm te ontvangen. Uw uitgever zal u meteen informeren wanneer dit wel mogelijk is.