Heeft u al gehoord over Android Pay van Google? Deze app (betaalapp) is sinds kort ook beschikbaar voor Belgische gebruikers. Diverse kredietkaartmaatschappijen en andere organisaties gaan met deze nieuwe technologie werken. Zo ook BNP Paribas Fortis en KBC. De app wordt bijvoorbeeld door BNP Paribas Fortis ook aangeboden voor de betaalkaarten van Maestro, naast dat het al gebruikt wordt voor de gewone kredietkaarten.

Flinke uitbreiding betaalapp Android Pay

In het voorjaar van 2017 werd de betaalapp van Google, Android Pay, al in België gelanceerd. De app werd toen beschikbaar voor klanten van Fintro en Hello Bank, beide dochterondernemingen van BNP Paribas Fortis, en natuurlijk voor de klanten van BNP Paribas Fortis zelf. De app kon in maart 2017 alleen nog gebruikt worden voor de klanten met een kredietkaart i.c. met een telefoon die ondersteunt werd door Android.

Ook voor bankkaart en debetkaart

In mei 2017 gingen er geruchten dat de betaalapp van het internetbedrijf Google ook voor klanten met een klassieke debet- en bankkaart beschikbaar zou worden. Nu in september dit jaar is die uitbreiding er dus daadwerkelijk gekomen!

Hoe werkt de betaalapp?

Klanten van BNP Paribas Fortis (en van alle dochterondernemingen) kunnen sinds 2017 de betaalapp combineren met hun kredietkaart en bankkaart. Hoe werkt het? Voor een betaling hoeft u nog als enige uw telefoon naast het betaalkastje te houden. U hoeft de app dus niet meer apart te openen. U hoeft bij een betaling tot €25 in een willekeurige winkel uw telefoon niet te ontgrendelen! Betalen middels de betaalapp is alleen mogelijk bij betaalterminals die met de NFC technologie uitgerust zijn.