In dit artikel willen we graag enkele misvattingen over het gebruik van kredietkaarten wegnemen. De 4 belangrijkste vooroordelen zijn dat een kredietkaart onveilig zou zijn en te duur. Daarnaast denken nog steeds veel mensen dat men vastzit aan verborgen kosten en dat men leeft op geleend geld.

Een kredietkaart is helemaal niet onveilig!

Een kredietkaart niet veilig? Onzin! Het is juist een erg veilig betaalmiddel. Zo krijgt u van de kredietkaartmaatschappij een veiligheidscode waarmee u uw betalingen kan doen. U kunt (moet!) tegenwoordig ook gebruik maken van een pincode bij alle transacties. Voor contactloze betalingen is dit uiteraard niet nodig. Ook al verliest u uw kredietkaart, niemand zal daar zomaar misbruik van kunnen maken. De Beobank beschermt daarnaast zijn klanten actief voor frauduleuze betalingen. Zij gaan misbruik tegen.

Creditcards zijn ook niet duur

Dat men denkt dat creditcards duur zijn, daar klopt dus niets van. Jaarlijks bent u niet meer geld kwijt dan 30 euro voor een doorsnee kredietkaart. Soms kunt u zelfs nog een extra creditcard aanvragen naast uw bestaande kaart. Deze wordt dan gekoppeld aan dezelfde kredietlijn en kan gebruikt worden door een familielid. Wat u betaalt is geheel afhankelijk van de kredietopening waarvoor u kiest. U heeft ook de mogelijkheid om uitstel aan te vragen voor bestellingen of aankopen. Als u voordat de einddatum verstreken is het bedrag in één keer volledig aflost, dan hoeft u geen rente te betalen.

Geen verborgen kosten en geen addertjes onder het gras

Verborgen kosten bij kredietkaarten? Wees daar niet bevreesd voor. Alle kosten moeten nl. duidelijk door de kredietverstrekker vermeld worden. U kunt op de website van de betreffende bank er alle voorwaarden zelf op nalezen.

Geen geld lenen maar uitstel

U leent geen geld met uw kredietkaart. Dat is nog steeds een wijdverbreid misverstand die we graag uit de weg ruimen. U heeft dan wel de mogelijkheid om uw betaling uit te stellen, toch leent u zeker geen geld. U leent alleen geld als u meer geld uitgeeft dan u werkelijk kan terugbetalen aan het einde van de maand. U bent dan rente verschuldigd.