Wat tegenwoordig helemaal ‘hot’ is, dat is sparen met de creditcard. Omdat de spaarrentes tegenwoordig zo laag zijn, kan het verstandig zijn om wat spaargeld op een rekening te plaatsen waar u altijd bij kan. Er zijn meerdere manieren om te sparen. Echter, wat opvalt is dat sparen met een creditcard nog erg weinig aandacht krijgt. Terwijl de populariteit daarvan stijgt. Sparen via uw kredietkaart kan veel voordelen hebben maar ook nadelen. Enkele voordelen en nadelen bespreken we met u op deze pagina.

Aantrekkelijker rentetarieven?

U moet in ieder geval weten dat u niet zomaar bij elke aanbieder van kredietkaarten kan sparen. Verstandig dus om op basis daarvan te kiezen voor een aanbieder. Voor spaarrente kan u wel terecht bij grote aanbieders zoals Mastercard en Visa. Wat grappig is, dat is dat veel kredietkaartmaatschappijen steeds vaker gaan concurreren met spaarbanken als het gaat over de hoogte van de spaarrente. Sparen via een creditcard kan u tegenwoordig zelfs meer opleveren dan wanneer u zou sparen op een reguliere manier. Rentes tot 1.2% zijn niet meer ondenkbaar. Het grote voordeel van geld sparen met een creditcard is dus een hogere spaarrente die u mogelijk ontvangt. Enig nadeel: U moet minimaal vijfhonderd euro sparen voordat u van deze tarieven kan profiteren.

Betalen voor kredietkaart

Daar staat tegenover dat u elk jaar moet betalen om van uw kaart gebruik te kunnen maken. Een dure kaart waarmee u 1.2% spaarrente kan ontvangen, die kost u tot 200 euro per jaar. Dat is het geval bij de duurste kredietkaart van Mastercard. Er zijn natuurlijk minder dure kaarten waarvoor u kan kiezen. Maar deze bieden minder hoge rentes. De jaarlijkse kosten zijn hoe dan ook een nadeel van sparen met creditcards. Sparen door punten verdienen is een andere manier om te verdienen aan uw kredietkaart.

Punten verdienen/sparen

U kunt met uw kaart ook punten sparen of verdienen. Deze punten levert u in bij een winkel zoals de Bijenkorf. U krijgt dan korting op bepaalde aankopen. U kunt ook kortingen ontvangen op reizen bij bepaalde organisaties.