Welke mogelijkheden heeft u zoal met uw kredietkaart? Met een kredietkaart is meer mogelijk dan alleen maar het regelen van betalingen. Zo zijn er aan allerlei kaarten verzekeringen gekoppeld. Deze zijn vaak gratis. Ook zijn er soms bijstandspakketten gekoppeld aan kredietkaarten. En tenslotte kunnen klanten met creditcards soms sparen voor vliegmiles.

Met een creditcard krijgt u uitstel van betaling

Als u een creditcard neemt dan kunt u in zowel binnen- als buitenland, offline en online spullen kopen en krijgt u uitstel van betaling. Zo kan u bijvoorbeeld veilig betalingen doen op het internet. Maar daar stopt het niet. Zo kan u in het buitenland geld opnemen, hotelkamers huren, huurauto’s op uw vakantiebestemming reserveren en ga zo maar door. Doorgaans krijgt u ‘gratis’ uitstel van betaling voor de duur van een maand. 1 maand na uw aankopen worden de bedragen van uw rekening afgeschreven. Ook ontvangt u dan een overzicht met alle transacties die u heeft gedaan.

Verzekeringen

U kan echter veel meer met een kredietkaart. Het is in de eerste plaats een betaalmiddel waarmee u betalingen kan uitstellen. Soms worden er echter ook geheel gratis verzekeringen aan gekoppeld. Zo ontvangt u bij sommige kaarten een gratis goederenverzekering, levensverzekering of een reisongevallenverzekering. Natuurlijk worden de kosten daarvan ook verwerkt in de jaarlijkse kaartbijdrage. We raden u echter wel aan om niet een kredietkaart aan te vragen alleen om de gratis verzekeringen. Zo is het belangrijk om de draagwijdte van een verzekering nauwkeurig door te nemen. Zo verschillen de dekkingen van dezelfde verzekeringen bij verschillende kredietkaarten soms enorm. De ene reisongevallenverzekering (bijvoorbeeld die van Visa Classic Creditcard van de ING) kan dan wel bij invaliditeit of bij ongevallen honderdduizend euro uitkeren. De andere kredietkaartaanbieder, in dit geval Crelan, biedt een dergelijke dekking niet. Maar u ontvangt dan wel weer een vergoeding tot bijna 2000 euro indien u een reis moet annuleren.

Korting

Soms kan u met een kredietkaart ook sparen of ontvangt u korting op producten. Dat kan bijvoorbeeld met de kaart van Beobank: De World Travel Master Card. U spaart met deze kredietkaart voor miles. Zo ontvangt u per euro die u met deze kaart betaalt 1 mile. Jaarlijks kan u tot maximaal 45.000 miles bijeen sparen. En die miles kan u weer inwisselen voor gratis vliegtickets.