De ene kredietkaart is de andere niet. Omdat er zoveel vragen zijn over Belgische kredietkaarten, behandelen we op deze pagina enkele van de meestgestelde vragen.

Welke kredietkaart is goed en goedkoop?

Wij begrijpen natuurlijk dat iedereen het liefst een zo goedkoop mogelijke creditcard aanschaft, en het liefst eentje die ook goed is. In vrijwel iedere vergelijking die wij doen, komt die van Beobank (Beobank Visa) het beste uit de test. U heeft met deze kaart jaarlijks vrij weinig kosten. Het uitgavenlimiet per maand is vrij ruim. Als u een goedkope, goede maar eenvoudige creditcard zoekt, dan is de Beobank Visa de beste kaart om te gebruiken.

Wanneer ontvangt u uw kredietkaart?

Het aanvragen van een kredietkaart kan u online doen. De aanvraag zelf is eenvoudig. U moet er echter rekening mee houden dat het eventjes kan duren voordat de kredietkaart toegestuurd wordt. Bij de meeste banken en kredietkaartverstrekkers duurt het ongeveer 2 weken. Dit geldt echter voor nieuwe klanten. Als u bij een dergelijke bank al een bankrekening heeft, dan gaat er mogelijk wat minder tijd overheen. Is er sprake van spoed? Dan kunt u het beste even contact opnemen met de desbetreffende creditcardaanbieder.

Is het mogelijk om een creditcard aan te vragen als student?

Dat is zeker mogelijk. Er bestaan een aantal creditcards die speciaal geschikt zijn voor studenten.

Wat is het verschil tussen Mastercard en Visa?

Wat is het verschil eigenlijk tussen Mastercard en Visa? Het betaalplatform van beide aanbieders is vrijwel identiek. Toch zijn er verschillen. Maar die worden niet bepaald door Visa of Mastercard. Deze worden namelijk door de financiële instelling zelf bepaald, bijvoorbeeld door Beobank.

Creditcard aanvragen met geregistreerde betalingsachterstand, is dat mogelijk?

Helaas moeten we u meedelen dat het niet mogelijk is om een kredietkaart aan te vragen indien u een geregistreerde betalingsachterstand heeft… Iedere aanbieder zal namelijk vooraleerst een NBB-toetsing verrichten, alvorens ze een kaart verstrekken. U kunt mogelijk wel een prepaid creditcard aanvragen. Bij deze kaarten wordt namelijk geen toetsing verricht.

Het uitgavenlimiet verhogen, kan dat?

Ook een veelgestelde vraag is of het mogelijk is om uw uitgavenlimiet te verhogen. U kunt dit verzoek altijd bij uw eigen kredietkaartuitgever indienen. Soms is het mogelijk om een tijdelijke verhoging aan te vragen. Een permanente verhoging aanvragen wordt een lastiger verhaal.

De beste creditcarduitgevers in België

  • Visa: Deze kredietkaart is ’s wereld meest aanvaarde creditcard. Bij wie kunt u deze aanvragen? Voor Belgen is Beobank een van de bekendste Visa uitgevers.
  • Mastercard: Naast Visa is Mastercard ook een van de meest aanvaarde creditcards.
  • BNP Paribas Fortis: In België is dit een van de allergrootste uitgevers van creditcards.
  • Beobank: Ook een grote en bekende aanbieder voor Belgen. Zij bieden meerdere soorten kaarten aan.

Doorlopend krediet in plaats van kredietkaart?

Maakt u veel gebruik van uw kredietkaart? Dan kunnen de kosten nogal in de papieren lopen. Het is goed mogelijk dat u met een klein doorlopend krediet vele malen goedkoper uit bent. Is dat het overwegen waard?