We denken dat u in elk geval 3 van de 4 dingen in dit artikel over uw creditcard nog niet wist. We merken dat er nog steeds onduidelijkheden zijn over het gebruik van kredietkaarten. Voor ons een reden om een aantal misverstanden aan de kaak te stellen.

Betalen in webshops

Veel mensen denken dat elke webshop standaard een betaaloptie weergeeft voor de creditcard. Dat is echter niet het geval. Want elke webshop die deze optie aanbiedt, die is eerst daarvoor goedgekeurd. Zo moeten eigenaren van webshops aan allerlei veiligheidseisen voldoen. En dan pas ontvangen ze een keurmerk en kan u gebruikmaken van de optie betale met een creditcard.

15% rente betalen

Het blijkt dat veel mensen geen creditcard nemen omdat ze bang zijn voor de hoge rentes die men verschuldigd zou zijn. Dit is echter een groot misverstand. U betaalt namelijk in principe nooit rente. Wat is het geval? U bent pas rente schuldig indien u een openstaand saldo niet op tijd terugbetaalt. U bent geen extra kosten verschuldigd aan de creditcard aanbieder als u op het einde van de maand de eindafrekening voldoet. Wel betaalt u een hoog bedrag aan rente als er een achterstand ontstaat. En in dat geval kunnen de kosten inderdaad hoog oplopen. U betaalt tot maximaal 14% rente over het openstaande bedrag!

Verzekering

Een andere onduidelijkheid die we de wereld uit willen krijgen is een zogenaamd feit dat betalen met de creditcard gevaarlijk zou zijn. Zo is men bang voor oplichters en frauduleuze praktijken. Misschien bent u bang dat u ooit een aankoop doet en dat deze niet geleverd wordt of dat het een namaak exemplaar blijkt te zijn. Het is juist zo dat het dan een voordeel is als u de betaling heeft gedaan met een creditcard! Want uw geld kan u dan terugeisen. Elke creditcardmaatschappij levert namelijk gratis een aankoopverzekering. U moet dan wel kunnen bewijzen dat u contact heeft gehad met de bewuste webshop waar u de aankoop heeft gedaan.

Betalen in het buitenland

Het schijnt dat pinnen in het buitenland erg duur is. En dat is ook zo. Veel consumenten denken dat deze kosten nogal meevallen. Een misverstand dus. Binnen de EU kunt u wel gratis pinnen maar buiten de eurozone betaalt u bijna 5 euro per opname! Daarnaast moet u koersopslag betalen per pintransactie. Dat kan oplopen tot 2% per opname. Zo kan een pinopname van 100 euro zo 11 euro kosten.

author avatar
dev_admin