Het aanvragen van een prepaid creditcard gaat vrij gemakkelijk. U hoeft namelijk niet uitvoerig gecontroleerd te worden. Het werkt namelijk niet hetzelfde als de traditionele creditcard.

In plaats van achteraf betaalt u vooraf. Dat doet u door de creditcard op te laden met bijvoorbeeld bankcontact / mistercash. U kunt dit het best vergelijken met de pre-paid telefoons. Ook daar moet u eerst opladen voordat u kunt bellen. Pre-paid kaarten worden door verschillende aanbieders op de markt aangeboden. Zo kunt u dus toch gebruikmaken van de voordelen van een creditcard.

Gratis Mastercard debitcard

N26 Mastercard

Wat betaalt u met een creditcard?
Prepaid creditcards zijn vooral handig voor plekken zonder kassa. Dit klinkt misschien raar, maar u heeft er tegenwoordig bijna dagelijks mee te maken. Webshops zijn hier een goed voorbeeld van. Met een creditcard kunt u gemakkelijk uw aankopen voldoen. Dit doet u ook nog eens met geld dat u al verdiend heeft. Dus u maakt het zichzelf ook nog eens onmogelijk om te veel uit te geven. Een andere goede reden om een prepaid creditcard aan te vragen is uw vakantie. Als u namelijk in het buitenland wilt afrekenen, dan gaat dat vaak gemakkelijker met uw creditcard.

Waarom geen controle bij deze prepaid creditcard?
Nu vraagt u zich misschien af waarom u niet gecontroleerd wordt als u deze kaart aanvraagt. Alle anderen doen het immers wel. Betekent dat dat deze kredietverstrekker minder betrouwbaar is? Niets is minder waar. De kredietverstrekkers die een prepaid creditcard verstrekken willen mensen die bijvoorbeeld een negatieve registratie hebben juist helpen om toch normaal te kunnen betalen. Omdat creditcards steeds centraler komen te staan in het betaalsysteem is het belangrijk dat veel mensen hier toegang toe hebben. Door niet achteraf, maar vooraf te moeten betalen gaat u eigenlijk geen lening aan en is controle niet nodig.

In Belgie uw creditcard gebruiken
Kan ik naast webshops en vakanties ook gewoon in Belgie mijn creditcard gebruiken, vraagt u zich misschien af. Dit is inderdaad op steeds meer plekken mogelijk. Sterker nog, er zijn bijna honderdduizend betaalplekken waar prepaid creditcards worden geaccepteerd. Voor mensen die moeite hebben hun budget te beheren is dit natuurlijk een goede uitkomst. U kunt namelijk met uw gewone betaalpas gemakkelijk rood komen te staan. Met uw pre-paid creditcard is dit simpelweg onmogelijk. Meer geld dan erop staat kunt u namelijk niet uitgeven. En dat geld had u al verdiend, dus u bouwt ook geen schuld op als u hem gebruikt.