Duizenden gezinnen doorheen Europa zijn verknocht aan de financiële voordelen die hun Mastercard hen biedt.mastercard-logo

In het leven heb je nood aan zekerheden. Wanneer je het maand na maand moeilijk hebt om de eindjes aan elkaar te knopen, doe je er goed aan een stabiele manier te zoeken om je inkomen te verhogen. Sommigen gaan op zoek naar een tweede baantje, maar dergelijke opties zijn al wat moeilijker als je aan het hoofd staat van een gezin. Een optie die net iets makkelijker te combineren valt met een druk gezinsleven is vertrouwen op je kredietkaart.

Het verhaal achter MasterCard doet vandaag niemand nog opkijken. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verdeling van de bekende betaalkaart –MasterCard WorldWide Inc.- is een van de grootste verstrekkers van licenties voor kredietkaarten ter wereld. Dat betekent dat het kapitaal dat via je kredietkaart op directe wijze vrijkomt, niet verstrekt wordt door MasterCard zelf. Het bedrijf biedt haar diensten aan als verstrekker van betaalkaarten aan grootbanken. Zij kiezen er al dan niet voor om de betaalkaarten van het bedrijf te verspreiden. Met andere woorden; je kredietkaart is eigendom van het achterliggende bedrijf, maar je krediet krijg je van je bancaire instelling. Naast de verdeling van creditcards, neemt MasterCard Worldwide Inc. ook de verspreiding van alledaagse debetkaarten voor haar rekening. Beweren dat de producten van het bedrijf wijdverspreid zijn, is een open deur intrappen; maar op welke manier draagt een mastercard bij tot je dagelijkse bestaan?

  • Er zijn maar een aantal betaalkaarten waarmee je probleemloos haast overal ter wereld mee kan afrekenen; je mastercard behoort tot dat selecte clubje. Vertrouwen op je mastercard betekent zo afscheid nemen van je oubollige afhankelijkheid van cash geld. Je hebt niet alleen steeds voldoende kapitaal ter beschikking, vertrouwen op een mastercard is ook veiliger dan in het buitenland met een grote som geld in je zakken te lopen.
  • Je mastercard is een eenvoudige en betrouwbare manier om je maandelijkse inkomen te verhogen. Wanneer je een mastercard ter beschikking krijgt, ben je immers vrij om te beslissen wat je met het kapitaal doet. Zo is het perfect mogelijk om alledaagse aankopen via je mastercard te vergoeden. Bovendien krijg je zo ook de mogelijkheid om het bedrag dat je opneemt in schijven af te lossen.
  • Gebruik maken van een mastercard kan je –in beperkte zin- beschouwen als beschikken over een haast onuitputtelijke financiële buffer. Aangezien je het verontschuldigde bedrag periodiek kan aflossen, heb je steeds toegang tot een extra budget.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor een mastercard? Neem contact op met je primaire financiële instelling en bezorg hen de nodige gegevens. Na een korte evaluatie van je kredietwaardigheid krijg je snel een antwoord. Hou er ook rekening mee dat je kredietlimiet voornamelijk bepaald wordt aan de hand van je maandelijkse inkomen. Hoe meer je verdient, hoe meer kapitaal je via je mastercard zal kunnen opnemen. Vergeet echter niet dat het gebruik van je kaart ook kosten met zich meebrengt.