Kunnen klanten bij u al betalen met de creditcard? Als dat niet het geval is dan raden we u aan om daar zo snel mogelijk werk van te maken.

Want als u een webshop heeft, dan kunt u met die extra optie mogelijk veel meer omzet draaien. De creditcard is namelijk, na Bancontact en iDeal (Nederland), een betaalmiddel waar het meest gebruik van wordt gemaakt bij aankopen via het internet. Wij vertellen u op deze pagina alles over de mogelijkheden die Creditcards bieden en wat de voordelen zijn voor u en uw klanten. Ook als u al creditcards accepteert is het verstandig om toch nog eventjes verder te lezen.

De klant is koning, toch?

De klant is koning en u bent de lakei. Natuurlijk hoeft u echt niet altijd naar de pijpen van uw klanten te dansen, maar u moet zeker inspelen op de betalingsvoorkeuren van uw klanten. Anders mist u gewoon omzet. Bij online aankopen willen consumenten zekerheid inbouwen. Een creditcard is niet alleen een betaalmiddel maar ook direct een aankoopverzekering. Ook biedt het uw klanten extra mogelijkheden. Zo kunnen ze meedoen aan kortingsacties en biedt het kopers natuurlijk extra bestedingsruimte. De creditcard is immers een kredietfaciliteit die banken bieden. Veel online kopers willen vanwege de vele voordelen graag online afrekenen met de creditcard.

Zeggen dat u levert biedt onvoldoende zekerheid

Sommige webwinkels komen niet hun beloften na. Zij leveren niet, te laat of leveren slechte kwaliteit. Probeert u zich eens in te leven in online shoppers en u zult begrijpen hoe belangrijk het is om de onzekerheid bij kopers weg te nemen. Door creditcard betalingen te accepteren kunt u die onzekerheid al voor een groot deel wegnemen. De klant heeft de optie om de betaling terug te draaien en zal daardoor sneller geneigd zijn een aankoop te doen.

Wat kost creditcard acceptatie?

Maar nu de grote vraag: Wat kost het u eigenlijk wanneer u besluit om creditcards te accepteren? En waar moet u zoal rekening mee houden? We begrijpen natuurlijk dat er voor u als webshop eigenaar ook extra risico’s en kosten aan verbonden zijn. Zo dient u als ondernemer transactiekosten te betalen. Dit is in feite een bepaald percentage over het aankoopbedrag van de klant. U betaalt dit aan de bank. Maar in principe verandert er voor u niet zoveel. Want u betaalt ook een vast bedrag per transactie bij iDeal en datzelfde geldt voor betalingen met Bancontact. Wat zijn de kosten per transactie met creditcard? U moet rekening houden met plus minus 1% tot maximaal 2.5% per aankoop. We raden u aan om wel meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken.

Creditcard als goed alternatief

Voorkom dat uw klanten niets bestellen doordat zij de betaling niet snel genoeg kunnen rond krijgen. Soms komt het voor dat iDeal eruit ligt, of Bancontact eventjes niet werkt. Frustrerend voor de klant. Als u dan geen creditcard optie aanbiedt, dan gaan ze misschien wel bij uw concurrent shoppen.