Kan u zomaar geld overmaken naar een andermans creditcard? Het zou natuurlijk handig zijn wanneer dit mogelijk zou zijn. Maar een bedrag overmaken naar een creditcard (van welke creditcardmaatschappij dan ook) van iemand anders, dat kan helaas voor u nooit rechtstreeks. Want deze kaarten zijn namelijk aan 1 persoon gebonden. U kunt dus niet een bedrag overschrijven naar een kredietkaart die niet de uwe is.

Alleen bedrijven kunnen geld ontvangen

Particulieren kunnen geen geld ontvangen op hun creditcard, dat kunnen alleen bedrijven. En zelfs dan nog moeten ze aan strenge voorwaarden voldoen. Toch is het mogelijk om indirect geld via uw creditcard naar de creditcard van een ander persoon over te schrijven. We leggen u hieronder uit met welke methoden dat mogelijk is.

Geld overmaken naar Paypal

U kunt via Paypal zorgen dat er toch geld naar de rekening van een ander persoon wordt overgemaakt. Hoe dan? U stuurt gewoon geld naar de Paypal rekening van de persoon in kwestie. De persoon kan zijn Paypal rekening koppelen aan zijn creditcard. Op die wijze maakt u indirect geld over naar de creditcard van een ander.

Bankoverschrijving

Moet iemand anders snel zijn creditcard limiet aanvullen? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon ouderwets het geld middels een bankoverschrijving overmaken.

Moneytransfer

U kunt indirect geld overmaken naar een ander persoon via een moneytransfer. Dit is een handige betaalmethode indien de ontvanger zelf geen bankrekening heeft. Het is mogelijk via aanbieders zoals Moneybookers of Western Union. Moneytransfers zijn als het ware koeriers die ervoor zorgen dat geld in andere landen terecht komt. Enig nadeel zijn de hoge kosten als u van dergelijke diensten gebruikt wilt maken.