Op deze pagina informeren we u over de oplaadbare creditcard. Wat is dit voor type kaart en waarin verschilt deze met de gewone kredietkaart? De oplaadbare creditcard is niets anders dan gewoon een prepaid kredietkaart. Dit soorten kaarten kunnen consumenten aanvragen die niet in aanmerking komen voor een gewone kredietkaart. Deze reguliere creditcard krijgt u namelijk niet zo gemakkelijk. Zo moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Ten eerste mag u geen schulden hebben, al is een lening meestal geen probleem. Maar ook het inkomen speelt een rol bij het wel of niet accepteren van uw creditcard aanvraag. Uw inkomen moet van een bepaald niveau zijn. Een aanzienlijk gedeelte van de kredietkaart aanvragen wordt afgewezen.

Afgewezen? Ga dan voor een oplaadbare variant!

Als u al eens bent afgewezen bij een aanbieder, dan heeft het weinig nut om het bij andere kredietkaart aanbieders te proberen. Maar dan is er nog altijd de oplaadbare creditcard. Daarvoor komt vrijwel iedereen in aanmerking! Het aanvragen daarvan is eenvoudig en u hoeft niet te voldoen aan allerlei strenge voorwaarden. In België wordt er niet gekeken naar (de hoogte van) uw inkomen. Ook wordt niet getoetst of u schulden heeft.

De oplaadbare creditcard, hoe werkt het?

Hoe werkt de oplaadbare kredietkaart? Deze kaart werkt heel eenvoudig. Bestel een dergelijke kaart bij een willekeurige aanbieder. Vervolgens kan u zelf bepalen met welk bedrag u de kaart oplaad. Wanneer u de kaart oplaad en met hoeveel geld, dat is ook helemaal aan u. De prepaid kaart is een ideaal betaalmiddel voor tijdens vakanties. In feite verloopt een transactie met deze betaalkaart identiek als met een gewone creditcard. Uw oplaadbare creditcard heeft namelijk ook een z.g. kaartnummer. Met dit nummer ontvangt u dus een persoonlijke en unieke kaart.

Veel mogelijkheden met oplaadbare creditcard

Met de oplaadbare creditcard krijgt u meer mogelijkheden. Zo zijn er veel organisaties die alleen betalingen met een kredietkaart accepteren. Dit zijn in het buitenland vaak hotels of verhuurbedrijven voor auto’s. Met de prepaid kredietkaart kunt u vrijwel overal ter wereld betalen.

Wat is de prijs van een oplaadbare creditcard?

Er zijn veel aanbieders van oplaadbare creditcards. Een exacte kostprijs is daarom niet te noemen. Er zijn geen vaste tarieven voor oplaadbare creditcards. Iedere kredietkaartaanbieder hanteert weer zijn eigen tarieven en biedt eigen abonnementen aan. Vergelijk daarom meerdere aanbieders. Bepaalde aanbieders hanteren kosten per transactie. Als u veel van de kaart gebruik gaat maken, dan kan u het beste niet voor een dergelijke aanbieder kiezen. Kies daarentegen voor een aanbieder bij wie u kosteloos transacties kunt doen. Wel moet u rekening houden met jaarlijkse abonnementskosten. Deze kosten liggen ongeveer tussen de €10 en €50 op jaarbasis.