Met een prepaid creditcard heeft u gewoon het gemak van een normale creditcard maar dan zonder de nadelen daarvan. U weet met een dergelijke betaalkaart altijd waar u aan toe bent. Zo krijgt u inzicht in uw uitgaven en kunt u nooit teveel geld opnemen of u in de schulden steken. Met name dat laatste maakt een prepaid creditcard erg geschikt voor bepaalde doelgroepen.

Prepaid creditcards zijn geschikt voor een brede doelgroep

Voor wie is de prepaid kaart geschikt? Deze kaarten zijn vooral geschikt voor studenten, werklozen, consumenten die een negatieve BKR-registratie hebben en voor degenen die op een veilige manier betalingen willen doen in het buitenland. Een verschil tussen een prepaid creditcard en een gewone creditcard is met name dat u zelf kan bepalen hoeveel geld u op een prepaid kaart stort. U kunt niet meer geld uitgeven dan het bedrag dat u op de kaart heeft gestort. Hieronder bespreken we per doelgroep de voordelen van een dergelijke kaart.

De voordelen van een prepaid creditcard voor studenten

Studenten die meer controle willen hebben over hun uitgaven, die kunnen dat met een prepaid creditcard bewerkstelligen. Met een prepaid betaalkaart zijn zij zich veel bewuster van de uitgaven die ze doen. Bent u student en wilt u maandelijks niet meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt? Vraag dan een prepaid kaart aan en stort maandelijks een vast bedrag op uw prepaid kaart. Zo voorkomt u dat u per ongeluk teveel geld uitgeeft.

Ga op reis met een prepaid kaart!

Prepaid betaalkaarten zijn erg geschikt voor mensen die graag reizen of vaak betalingen doen in het buitenland. Met een prepaid creditcard gaat u dan ook veilig op reis. Een ideale creditcard daarvoor is het z.g. ‘Cash Passport’. Deze kunt u bestellen via GWK Travelex. Zelf bepaald u welke bedragen u op de prepaid creditcard stort. U kunt niet in het rood staan. De meeste prepaid kaarten kunt u overal ter wereld gebruiken. In ieder geval daar waar ook gewone creditcards van Mastercard geaccepteerd worden. U gebruikt de kaart tijdens in restaurants of neemt er geld mee op bij pinautomaten. Of u doet er uw winkelaankopen mee (ook online).

Creditcard voor mensen met een uitkering of zonder vast inkomen

Een prepaid creditcard is erg geschikt voor mensen zonder een vast inkomen, met een uitkering of voor consumenten die een negatief BKR hebben. Voor deze doelgroepen is het meestal onmogelijk om een gewone creditcard aan te vragen. Want bij reguliere creditcard aanbieders moet u kunnen bewijzen dat u over een vast inkomen beschikt. Zo kunnen zij inschatten in hoeverre u in de toekomst kunt voldoen aan uw betalingsverplichting. Met een prepaid creditcard hoeft u echter niet over een vast inkomen te beschikken. U stort namelijk uw eigen geld op deze kaart en gaat geen kredietovereenkomst aan.