In Groot Brittannië krijgen klanten van DS die een DS3 kopen een autosleutel die ook kan fungeren als kredietkaart. Deze ontvangen ze als ze de versie “Connected Chic” bestellen. Het is daarmee voor het eerst dat een autosleutel ook als kredietkaart kan dienen. Hieronder leest u meer over dit nieuws.

Nieuwe betaalsystemen en de automarkt

Ontwikkelaars van wagens blijven nieuwe concepten ontwikkelen om het leven van de klant te vereenvoudigen. Vooral gadgets op het gebied van betalen worden volop ontwikkeld. Zo had Jaguar enkele weken geleden het plan om een systeem in te bouwen waarmee autorijders met een app in het infotainmentsystem de brandstof kunnen betalen. DS gaat net een stapje verder.

Uitgaven betalen met autosleutel van DS

DS is echter deze week met iets vergelijkbaars gekomen maar gaat net een stapje verder. Zo biedt de Franse autofabrikant een sleutel aan die tegelijk dient als creditcard. U kunt hiermee dus uw betalingen doen. Deze autosleutel zal deze week al worden aangeboden aan klanten die een DS3 bestellen in het luxere uitrustingsniveau “Connected Chic”. Deze handige gadget wordt alleen aangeboden op de Britse markt en het aanbod is tot 30 september 2017 geldig.

Codevrij betalen met een speciale RFID-chip

De sleutel wordt beveiligd d.m.v. een RFID-chip. Identificatie vindt plaats via een radiofrequentie. DS heeft voor de ingebouwde kredietkaart in de sleutel samengewerkt met twee partijen: de bank Barclays en een Franse autofabrikant.

Werking van de kredietsleutel

Hoe werkt de kredietsleutel? U houdt de sleutel op de betaalterminal en regelt daarmee de betaling. De uitgaven kunt u eventueel via een app bekijken. De chip kan u ook uitschakelen via dezelfde app, mocht dat noodzakelijk zijn. De speciale autosleutel met ingebouwde kredietkaart is nog een test. Ook al kan hij al worden aangevraagd en gebruikt. DS wil daarmee onderzoeken of er vraag naar is, wat de klanten ervan vinden en of het in de toekomst lonend zal zijn om dit overal aan te bieden.