Met een businesscard of gewone zakelijke creditcard (een bedrijfscreditcard) is het mogelijk om uw zakelijke aankopen, waar dan ook ter wereld, te doen. Dit is handig tijdens zakenreizen, uw online aankopen en bedrijfsuitgaven. Alle uitgaven die u doet worden maandelijks van uw zakelijke rekening afgeschreven. Wij informeren u over de voordelen en nadelen van bedrijfscreditcards en leggen het verschil tussen deze zakelijke kredietkaart en gewone creditcards uit.

Een bedrijfscreditcard bij uw bank of een bankonafhankelijke kaart nemen?

U kunt een bedrijfscreditcard aanvragen bij vrijwel iedere bank in België. Een bekende aanbieder is BNP Paribas. Een creditcard voor uw bedrijf bij de bank aanvragen heeft als groot nadeel dat u dan bij die bank tevens een zakelijke rekening moet openen en gebruiken. Bankafhankelijke kredietkaarten kunt u namelijk niet aan andere bankrekeningen koppelen. Als u een zakelijke creditcard aanvraagt, dan kunt u deze beter bij uw eigen bank aanvragen. En kies anders voor een bankonafhankelijke kredietkaart. Bijvoorbeeld die van American Express of van ICS. Deze bedrijfskredietkaarten kunt u koppelen aan elke willekeurige bankrekening.

Wat zijn de voordelen van bedrijfscreditcards van BNP Paribas?

Kies bij voorkeur voor een bedrijfscard van BNP Paribas. Onderaan deze pagina vindt u daar meer informatie over. Als ondernemer kunt u natuurlijk ook prima zonder, maar tóch heeft een bedrijfscreditcard best wel veel voordelen voor u. Zo is het eenvoudiger om uw zakelijke uitgaven in te zien, te controleren en uw bedrijfsadministratie te ordenen. Het is zelfs mogelijk om bij deze creditcards voor meerdere werknemers binnen een bedrijf een kredietlimiet in te stellen. Overigens kunt u vaak een flinke korting bedingen indien u meerdere bedrijfskredietkaarten afneemt. Die korting verschilt per uitgever.

Nadelen

Kredietkaarten voor bedrijven hebben ook wel nadelen. Zo zijn creditcards voor zakelijk gebruik een stukje duurder dan gewone kredietkaarten voor consumenten. De kosten zitten voornamelijk in de hogere abonnementskosten. In België is het aanbod van dergelijke kaarten daarnaast minimaal. Zoekt u zelf maar eens naar een zakelijke creditcard bij gewone creditcardmaatschappijen. Een ander nadeel is dat flexibel betalen vaak niet mogelijk is.

Voor kleine bedrijven

Bedrijfscreditcards zijn wat minder geschikt voor kleinere ondernemingen. We raden u als kleine zelfstandige dan ook af om een dergelijke bedrijfskaart aan te vragen. Een businesscard is een betere optie. U heeft daarmee vrijwel dezelfde voordelen en kunt hiermee eenvoudiger uw zakelijke- en privébestedingen scheiden. Zowel grotere als kleinere ondernemingen kunnen een bedrijfs- of businesscreditcard aanvragen indien ze tenminste voor een jaar ingeschreven staan in het Belgische handelsregister.

Wat zijn de verschillen tussen gewone en zakelijke creditcard?

Beiden kredietkaarten hebben overeenkomsten maar uiteraard ook veel verschillen. Bij zakelijke bedrijfscreditcards en/of businesscards moet u altijd de rekeningen aan het einde van de maand in één keer voldoen. Dit in tegenstelling tot gewone creditcards. Daarmee heeft u vaak de mogelijkheid om gespreid af te betalen. De abonnementskosten voor een zakelijke creditcard zijn doorgaans ook hoger.

Goede zakelijke kredietkaarten van BNP Paribas in België

Wat ons betreft kunt u als Belgische ondernemer in hoofdzaak kiezen tussen 2 zakelijke kredietkaarten. Dit zijn de BNP Paribas Fortis Visa Business Blue kaart en de BNP Paribas Fortis Visa Business Silver kredietkaart. Beide kaarten zijn vrij goedkoop en hebben ieder weer hun eigen voordelen.